RSS

Johanna Lindbäcks ”Välkommen hem”

01 Dec

Vår senaste bokcirkelbok var Johanna Lindbäcks ”Välkommen hem”. Det är en ungdomsbok som handlar om Sara som kommer hem från London efter ett år som utbytesstudent där. Luleå är hemma för Sara. Mycket är sig likt när hon kommer tillbaka, men det är också mycket som har förändrats. Innan hon reste gjorde Sara slut med pojkvännen Mattias, och väl hemma undviker han henne. Året i London har givetvis förändrat Sara, och hon vacklar mellan olika vänner och killar.

Något som vi diskuterade i bokcirkeln var om det är trovärdigt att Sara är så stark som hon upplevs i boken. Någon tyckte inte att det var så sannolikt och någon tyckte visst att det var så. En sak som slog mig när vi pratade om ”Välkommen hem” är att alla drog paralleller till sin egen uppväxt och hur man själv hade agerat i en situation liknande Saras. Det verkar som att läsningen väckte tankar kring åren runt gymnasiet och jag upptäckte själv att jag fortfarande minns väldigt mycket trots att den tiden känns så långt bort. Det var en ganska skön känsla, men visst finns det också många jobbiga upplevelser. Jag tror ändå att det är viktigt att påminnas om den perioden lite då och då.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på december 1, 2011 i bibliotekslån, bokbloggsträff, ungdomsböcker

 

Etiketter:

Ett svar till “Johanna Lindbäcks ”Välkommen hem”

  1. Zachan

    december 1, 2011 at 7:12 e m

    Kul att du testar på ungdomslitteratur =) Lindbäck är en av mina favoriter, alltid så bra vardags/relationsböcker. Gillar hennes språk otroligt mycket!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: